Cibap Opent

Afgelopen oktober heeft Cibap de Ontwerpfabriek geopend. Om deze gebeurtenis niet zonder feestje voorbij te laten gaan heeft Bart Janssen zorg gedragen voor het openingsprogramma. Onderdeel van dit programma was een zogenaamde ‘Rube Goldberg” installatie. Om deze kettingreactie van allerhande onderdelen te verwezenlijken heeft Bart mij gevraagd om de uitvoering van dit onderdeel op me te nemen. Met een team van negen vierdejaars studenten hebben we een plan gemaakt en deze installatie gedurende 6 weken in de kelder van het gebouw gebouwd, om vervolgens volledig te demonteren en voor de opening op locatie op bouwen zodat hij op de dag van de opening het gebouw voor geopend zou verklaren.

Hieronder de video-edit door Frederieke, van een aantal weken bouwen, spanning, stress, opluchting en euforie.

CIBAP OPENT from Frederieke van der Molen on Vimeo.

Voor de opening van "De Ontwerpfabriek" van vakschool Cibap, maakte ik samen met 8 andere leerlingen en 2 toffe opdrachtgevers een kettingreactie machine, ook wel Rube Goldberg machine genoemd. Ter verslaglegging maakte ik een kort procesfilmpje waar ook gedeelten van de werkende machine in voor komen.

BEELD: Frederieke van der Molen en Dylan Stoel